Verkkokauppa

Osta Omama-tuotteita kätevästi verkkokaupasta.

Ostoksille verkkokauppaan

Galleria

Tutustu tuotteiden kuoseihin galleriassa

Tutustu kuoseihin

 

 

Vinkit ja pesuohjeet

Katso ohjeita ja vinkkejä

Tutustu vinkkeihin

 

Pesuohjeet

Kestovaippojen pesuohjeet

PUL ja PUL-Br materiaalista valmistetut kestovaipat ja -tuotteet pestään  pääsääntöisesti 60 asteessa, mutta ne kestävät myös satunnaisen pesun 90 asteessa. Kestovaipat pestään niille soveltuvalla pesuaineella, ilman huuhteluainetta, valkaisuainetta, optisia kirjasteita tai zeoliittiä. En suosittele myöskään etikkaa, sillä se voi vahingoittaa joidenkin pul-kankaiden laminointia. Ethän käytä Erisania tai Sertoa, sillä ne ovat irroittaneet joiden tuotteiden kosteussulun laminoinnin.

PUL ja PUL-Br: Rumpukuivausta ei suositella.
Akasoft: Pesu 60 asteessa kestovaipoille soveltuvalla pesuaineella tai pesupähkinöillä. Valkaisuaineen voi käytettävä happeen perustuvaa valkaisua, mutta ei kloriittia tai muitakaan kemiallisia valkaisuaineita. Valmistaja suosittelee pesuun lisähuuhtelua, jotta laminointiin ei jää pesuainejäämiä. Jos jää, tämä saatta aiheuttaa laminoinnin kupruilua. Ei saa puristella tai silittää. Saa rumpukuivattaa, mutta rummun lämpötila ei saa ylittää 50 astetta.

Tarkempia ohjeita kestotuotteiden pesuun

Käytä pesuaineena vain vähän saippuaa sisältävää pesuainetta. Pesuaineen tulisi sisältää alle 5 % saippuaa. Ei suositella kloorivalkaisua tai valkaisuainetta. Valkaisuaine saattaa pilata vaipan kosteussulun. Ei zeoliittiä: zeoliitti kerääntyy pesukoneeseen ja heikentäää imutehoa. Kannattaa käyttää hajusteettomia pesuaineita ja pienempiä pesuainemääriä kuin normaalisti, 1/3 normaalista pesuainemäärästä riittää. Pese kestovaipoille sopivalla pesuaineella tai pesupähkinöillä.

Huuhteluainetta ei tule käyttää ollenkaan, sillä se heikentää imutehoa ja tukkii kankaiden huokosia. Imuteho on parhaimmillaan vasta yli viiden pesukerran jälkeen. Imut kannattaakin pestä kerran jos toisenkin ennen käyttöönottamista.

Kakkavaipat kannattaa huudella heti vaipanvaihdon yhteydessä. Aikaansaannokset voi huuhdella vessanpönttöön viileällä vedellä käsisuihkun avulla ja tarvittaessa huuhdella vielä suurimmat näkyvät liat lavuaarissa. Jos jostain syystä tahroja tulee, niin niitä kannattaa poistaa sappisaippualla. Säilytä likaisia vaippoja ja imuja ilmavasti pyykkikorissa, sangossa, kangaskassissa, muovipussissa tai kannellisessa ämpärissä.

Kestoliivinsuojat tulee pestä pesupussissa, ettei pesukone "syö" niitä uumeniinsa.

PUL-BR (taskuvaipat, liivinsuoja, kestosuojat, vaippapussit)

Kosteussulkukankaille (Pul-br ja Pul) en suosittele kuivausrummun käyttöä tai yli 900 kierroksen linkousta.

Sulje vaipan pesutarrat huolellisesti ennen pesua, etteivät tarrat tartu kiinni saumaukseen tai kankaaseen. Suosittelen, että vaipat pestään noin vrk:n kuluessa, sillä pissa voi haurastuttaa kankaita. Suorassa auringonpaisteessa tai pakkasilmassa kuivatusta ei myöskään suositella. Kosteussululliset tuotteet kannattaa kuivattaa narulla, sillä ne kuivuvat nopeasti. Pesethän liivinsuoja pesupussissa. Liivinsuojat ja kestopikkuhousunsuojat kannattaa kuositella kosteana.

 ©Omama